Articole



Despre Autism
Termenul de autism a fost introdus in materia de specialitate de catre Bleuer, la inceputul sec XX,  pe care îl defineste ca pe o „detasare de la realitate, însotita de o predominare a vietii interioare”.
Leo Kanner defineste autistul ca fiind retras si destul de multumit de sine insusi. Conform Manualului de diagnostic si statistica a tulburarilor mentale, elementele definitorii ale acestei tulburari sunt evidentiate prin prezenta unei deformari a dezvoltarii in interactiunea sociala, in mediu, in comunicare, in activitati si interese. Manifestarile tulburarii variaza in functie de nivelul de dezvoltare si etatea individului. Tulburarea poate fi regasita sub denumirea de autism infantil precoce, autismul copilariei sau autism Kanner.

Ca si simtomatologie in tulburarea autista regasim:  Citeste in continuare


Copii invata ceea ce traiesc                                    


Dragă părinte,
Îţi recomand cu căldură să citeşti, să reciteşti acest poem, ca pe un manual al profesiei tale nobile, aceea de a creşte oameni.
Acordă-i atenţie şi lasă-te călăuzit de adevărurile pe care le poartă. El a ajutat mulţi alţii asemenea ţie, pe drumul lor, fiind un sprijin pentru ei în depăşirea acelor momente ce păreau că nu au rezolvare.
Indiferent care este vârsta copilului tău, acest poem îţi va fi de un real sprijin.
Fii mereu alături de copilul tău! ... citeste in continare

Detoxifierea
 Chiar dacă ştii cum să te detoxifici sau nu, corpul tău ştie cum să se detoxifieze. Corpul are această capacitate dar bineinteles că este mult mai productiv dacă îl şi ajuţi si tu. Poţi face acest lucru zi de zi devenind o obisnuinta.
Doxifierea naturală a organismului începe din celulele noastre. După ce toxinele şi deşeurile sunt expulzate în celulele noastre, organismul începe procesul de detoxifiere natural. Detoxifierea se face prin: rinichi, colon, piele şi plămâni (dioxidul de carbon).

11 Sfaturi pentru o detoxifiere a organismului şi un stil de viaţa sănătos.... citeste in continuare


Psihoterapia depresiei
Starea de depresie poate fi resimţită ca reacție la pierdere, diferite evenimente neplăcute, interpretarea evenimentelor într-un mod trist, sau o stimă de sine scăzută. Totuşi depresia este ceva mai mult decât tristețea. Depresia poate avea intensitate diferită în funcţie de fazele în care se regăseşte până la fază clinică. Statisticile arătă că 5% din populaţia globului suferă de depresie majoră. Și, în general sunt mai multe femei ce sunt diagnosticate cu depresie decât bărbati, insa vestea buna este ca depresia se poate trata! ...citeste in continuare


Psihoterapia anxietatii


Anxietatea (neurotism) este o stare afectivă caracterizată printr-un sentiment de insecuritate, de tulburare, difuz. Tulburările de anxietate sunt foarte frecvente și afectează 14% din populație. Acuzele pacienților sunt de natură fizică, ei nefiind conștienți că la baza problemelor apărute stă anxietatea.
Tulburările de anxietate cuprind următoarele forme: anxietate generalizată, fobia socială, fobii specifice (fobia de insecte, frica de spații deschise sau închise), atacul de panică, tulburarea obsesiv-compulsivă și stresul post-traumatic.

Anxietatea reprezintă o problemă frecvent întâlnită în viața de zi cu zi. Aproximativ 25% din populație suferă de anxietate care ar necesita tratament într-o anumita perioadă a vieții lor. Alți 25% au o anxietate mai puțin severă (ex. frica de șoareci sau păianjeni). Daca iti doresti, se poate trata!
Termenul de anxietate se referă la.. citeste in continuare